HANOİ, 10 Eylül (Xinhua) -- Süper tayfun Yagi ve ardından meydana gelen sel ve toprak kaymaları nedeniyle Vietnam'ın kuzeyinde 65 kişi hayatını kaybederken, 39 kişiden haber alınamıyor. Vietnam Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı'nın Salı sabahı yaptığı açıklamaya göre, 536 yaralı ile Quang Ninh eyaleti ve 81 yaralı ile Hai Phong şehri en fazla yaralının görüldüğü yerler olurken toplam yaralı sayısı 752'ye ulaştı.

Çinli otomobil üreticisi Changan yüksek kaliteli elektrikli araç markası AVATR'ı Tayland'da tanıttı Çinli otomobil üreticisi Changan yüksek kaliteli elektrikli araç markası AVATR'ı Tayland'da tanıttı

Yerel medyada yer alan haberlere göre, Salı sabahı Lao Cai ve Yen Bai eyaletlerindeki Thao nehrinin su seviyesi 1968 ve 2008 yıllarında kaydedilen tarihi rekor seviyelerini bir metre aştı. Başkent Hanoi'de Bui ve Cau nehirlerinin su seviyesi en yüksek uyarı kademesi olan 3. kademeye yükseldi. Vietnam Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Hanoi'deki Kızıl Nehir'in su seviyesi yükselerek Pazartesi gecesi itibarıyla şehrin birçok bölgesini sular altında bıraktı. Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh, 2024 merkezi bütçeden 100 milyar Vietnam dongu (yaklaşık 4 milyon ABD doları) tayfunun vurduğu beş eyaleti desteklemek üzere tahsis edileceğini açıkladı.

Kaynak: rss