Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'ya göre, ülkede gerçekleşecek ilk Formula 1 yarışı, 3-5 Aralık tarihlerinde Cidde'de düzenlenecek. Yarış kapsamında çeşitli otomobil sporları, eğlence ve kültürel faaliyetler de yer alacak. Suudi Arabistan Spor Bakanlığı'nın Suudi Otomobil ve Motosiklet Federasyonu işbirliğiyle düzenlediği Formula 1 Grand Prix'i, Suudi Arabistan'ın F1 ile 15 yıllık işbirliği anlaşmasının ardından geldi.

Suudi Arabistan Spor Bakanlığı, biletlerin yaklaşık yüzde 40'ının satışa sunulacağını ancak bu oranın Kovid-19 vaka sayısına bağlı olarak sonradan artırılabileceğini bildirdi. Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdulaziz bin Turki el-Faysal, Suudi Arabistan Grand Prix'inin tüm dünyaya Suudi Arabistan'ın, küresel çaptaki en prestijli yarışların adresi olduğunu kanıtlayacağını söyledi.

Para Atletizm Dünya Şampiyonası erkekler 100 metre T54 finalinde Çinli sporcu gümüş madalya aldı Para Atletizm Dünya Şampiyonası erkekler 100 metre T54 finalinde Çinli sporcu gümüş madalya aldı

Editör: İRFAN KARSLI