Etiyopyalı bir yetkili Perşembe günkü açıklamasında, güvenlik güçlerinin ülkenin orta kesimindeki Oromia bölgesinde yaptıkları güvenlik taraması sırasında 370 isyancıyı öldürdüğünü bildirdi.

Oromia bölge polisi halkla ilişkiler ofisi tarafından yapılan basın açıklamasına göre, bir ay süren güvenlik taramasında 330 isyancının da tutuklandığı ifade edildi.

İsyancıların, isyancı grup Oromo Kurtuluş Ordusu'na (OLA) bağlı olduğu sanılıyor. Oromo Kurtuluş Ordusu, eski bir isyancı grup olan Oromo Kurtuluş Cephesi'den (OLF) ayrılmış bir fraksiyon. Oromo Kurtuluş Ordusu'nun, Oromia bölgesinin batı ve güney kesimlerinde faaliyet gösteren yaklaşık 2 bin 800 savaşçısı olduğu tahmin ediliyor.

Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor

Oromo Kurtuluş Cephesi, Etiyopya'nın 110 milyonu aşkın nüfusunun yaklaşık yüzde 35'ini oluşturan etnik Oromoların hakları için savaştığını iddia eden muhalif bir siyasi parti. Etiyopya parlamentosu tarafından 2011 yılında terörist grup ilan edilen Oromo Kurtuluş Cephesi, müzakereleri kolaylaştırmak ve uzlaşmayı teşvik etmek için Temmuz 2018'de terör listesinden çıkarıldı.

Editör: İRFAN KARSLI