Büyükelçiliğin açıklamasına göre, "28 Kasım saat 22.30 sıralarında Asmara'da altı patlama oldu."

Büyükelçilik ayrıca şu uyarılarda bulundu: "Büyükelçilik, Eritre'deki tüm ABD vatandaşlarına bir kez daha tedbiri elden bırakmamaları, (çalışmadıkları zamanlarda) evlerinde kalmaları, sadece gerekli seyahatleri yapmaları ve çatışmaların devam ettiği Etiyopya'nın Tigray bölgesindeki gelişmelerden haberdar olmaları tavsiyesinde bulunuyor. Eritre dışındaki ABD vatandaşları bu ülkeye seyahat etmekten kaçınmalı."

ABD Büyükelçiliği altı patlamanın sebebinden bahsetmedi, patlamaların yaratmış olabileceği hasarlara dair de bir detay vermedi.

Eritre hükümeti yaşanan son patlamalarla ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu "bariz saldırının" sorumluluğunu üstlenen kimse de olmadı.

Etiyopya'nın kuzeyindeki Tigray bölgesinden atılan roketler 15 Kasım'da komşu Eritre'nin başkentini vurmuştu.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Diplomatlar, roketlerden en az ikisinin başkent Asmara'nın güneyinde yer alan havalimanının yakınlarındaki bölgeleri hedef aldığını söyledi.

Tigray bölgesinden bir üst düzey yetkili, 15 Kasım'da Asmara'ya düzenlenen saldırıyı teyit ederken, Kızıl Deniz devletini Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed yönetimine askeri destek vermekle suçladı.

Etiyopya hükümeti, 4 Kasım'ın ilk saatlerinden bu yana Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) güçlerine yönelik askeri operasyonlar düzenliyor.

Federal hükümet ile TPLF arasındaki ihtilaf, Tigray bölgesel yönetiminin Etiyopya parlamentosunun daha önce Kovid-19 pandemisi nedeniyle ertelediği bölgesel seçimleri yapmaya karar verdiği Eylül ayında şiddetlenmişti.

Editör: İRFAN KARSLI