Borno eyaleti valisi Babagana Umara Zulum, Cumartesi günü erken saatlerde gerçekleşen saldırının ardından, ölenlerin dehşet içindeki aile ve akrabalarını cenazeleri gömmek için Jere yerel yönetim bölgesinde bulunan Zabarmari'ye götürürken, gazetecilere yaptığı açıklamada kayıp rakamını doğruladı.

Zulum, "40'tan fazla vatandaşımızın tarlada çalışırken katledilmesi son derece üzücü," dedi.

Kurbanlar tarımsal bir bölge olan Zabarmari'de yaşıyorlardı, ancak saldırı aynı eyalet içinde bulunan Mafa yerel yönetimi sınırları içindeki Koshebe köyünde tarlalarında çalışılarken gerçekleşti.

Borno Valisi Zulum, "İnsanlarımız çok zor durumda. İki açmaz arasındalar: evde kalırlarsa açlık ve sefaletten ölebilirler; çiftliklerine giderlerse saldırganlar tarafından öldürülebilirler," diyerek üzüntüsünü ifade etti.

Zulum, saldırı nedeniyle birçok kişi kaçtığı için bazı bölge sakinlerinin halen kayıp olduğunu belirtti.

Saldırının kurbanları için Pazar günü erken saatlerde eyalet valisi ve diğer yetkililer ile ölenlerin ailelerinin katıldığı toplu cenaze töreni gerçekleştirildi

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, cumartesi günü yaptığı açıklamada saldırıyı "çılgınlık" diye niteleyerek kınadı.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Buhari, hükümetin Nijerya silahlı kuvvetlerine "ülkenin insanlarını ve toprağını koruması amacıyla gerekli bütün adımları atması için" ihtiyaç duyduğu bütün desteği verdiğini söyledi.

Görgü tanıkları, saldırının, ürün hasadı yapan çiftçilerin, yanlarına gelerek kendilerinden yiyecek isteyen bir Boko Haram militanını yakalamalarından sonra gerçekleştiğini söyledi.

Boko Haram 2009 yılından bu yana Nijerya'nın kuzeydoğusunda bir İslam devleti kurmak için uğraşıyor. Örgüt Çad Gölü Havzasındaki diğer ülkelere de saldırılar gerçekleştiriyor.

Editör: İRFAN KARSLI