Japonya'da Lityum-iyon bataryaları üreten Envision AESC'nin verdiği bilgiye göre, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da 600.000'den fazla elektrikli araca bataryaları yüklenen şirketin Fransa'daki ilk dijital ve düşük karbon batarya tesisi olacak olan fabrikanın kapasitesi 2030 yılında 24 gigavat saate ulaşacak.

Envision Grup'un kurucusu ve CEO'su olan Lei Zhang, "Fransa'nın kuzeyinde yeni bir giga fabrika inşa etmek için yatırım yaparak ve yüksek performanslı, daha uzun menzilli bataryalar üreterek elektrikli araçların milyonlarca sürücü için uygun fiyatlı ve erişilebilir hale getirilmesini ve net sıfır karbon geçişini desteklemeyi amaçlıyoruz" dedi.

Lei Zhang, sözlerine şöyle devam etti: "Geliştirmenin ilk aşaması, yerel tedarik zincirinin büyütülmesi ve pillerin enerji depolama, yeniden kullanım, akıllı şarj ve kapalı döngü geri dönüşüme dahil edilmesi olmak üzere tüm yaşam döngüsü imkanlarının geliştirilmesi için gelecekteki büyük ölçekli yatırımlara öncülük edecek. Bölgedeki uçtan uca pil ekosisteminin bir parçası olan tesis, yüksek katma değerli binlerce yeşil istihdam yaratma potansiyeline sahip." Renault Grubu'nun basın açıklamasında da fabrikanın "Avrupa'da elektrikli araçlara ulaşımı artırmak için son teknoloji ile fiyat açısından rekabetçi düşük karbonlu bataryaların üretimini destekleyeceği" kaydedildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Renault Grubu CEO'su Luca de Meo, "Bu, grubumuzun kökünü Fransız sanayisinin temelindeki ivmeden alması ve karbon nötrlüğü hedeflerimize ulaşmaya çalışmasıyla birlikte rekabetçi yanımızı güçlendirdiğimiz bir dönemde önemli bir kilometre taşını işaret ediyor. Bu nedenle grubumuz, Fransa'da yaygın, ekonomik ve uygun maliyetli elektrikli araçlar üretmek yönündeki kararlığını sürdürüyor" diye konuştu. Renault, Fransa'nın kuzeyindeki tesislerin aynı çatı altında toplayarak 2025'e kadar yılda 400.000 araba üretme hedefiyle Haziran ayı başlarında ElectriCity'i faaliyete almıştı.

Editör: İRFAN KARSLI