CAKARTA, 21 Aralık (Xinhua) Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, parkın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Bu parkın dünyadaki en büyük yeşil sanayi parkı olmasını umuyoruz. Sadece Kuzey Kalimantan'da değil, sadece Endonezya'da da değil; bütün dünyada" ifadelerini kullandı. Diğer şeylerin yanı sıra güneş panelleri, yarı iletkenler, yeşil alüminyum ve petrokimyasallar üretmesi beklenen yeşil sanayi parkının inşaatı, an itibarıyla 16.400 hektarlık bir alanda devam ediyor ve 30.000 hektara genişlemesi hedefleniyor.

Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi yabancı ve yerli yatırımcılar arasındaki işbirliği tarafından inşa edilen yeşil sanayi parkına dair beklenti, çoğunlukla katma değerli bitmiş ürünler üretilmesi yönünde. İnşaat sürecinde yaklaşık 100.000 kişinin istihdam edilmesi ve faaliyete alındığında da 200.000 kişinin daha çalışanlar arasına katılması bekleniyor.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI