Kamboçya'daki Angkor Wat, Asya'daki en fotojenik UNESCO Dünya Mirası alanı seçildi Kamboçya'daki Angkor Wat, Asya'daki en fotojenik UNESCO Dünya Mirası alanı seçildi

BRÜKSEL, 4 Mart (Xinhua) -- EMA'nın Biyolojik Sağlık Tehditleri ve Aşı Stratejisi Başkanı Marco Cavaleri bir basın toplantısında, daha küçük yaştaki çocuklara, yaşı daha büyük olan çocuklar ile yetişkinlere verilen dozun yarısının verileceğini söyledi.

Cavaleri, koronavirüse karşı nötrleştirici antikorların seviyesi ölçülerek yapılan araştırmaların, küçük yaştaki çocukların daha büyük yaş gruplarına denk bir bağışıklık yanıtına sahip olduğunu gösterdiğini söyledi. Cavaleri, Moderna aşısının daha önce başka aşılar yaptırmış kişilerde hatırlatma dozu olarak kullanılmasının da tavsiye edildiğini belirtti. EMA'nın beş yaş ve üzeri çocuklar için daha önce onayladığı tek aşı olduğu için Avrupa Birliği'nde çocuklara şimdiye dek sadece Pfizer/BioNTech aşısı yapılabiliyordu.

EMA Perşembe günü, Pfizer/BioNTech aşısının 12 yaş ve üzeri kişilerde hatırlatma dozu olarak kullanımını tavsiye ettiğini de açıkladı. Cavaleri, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere başka ülkelerden gelen 400.000 çocuğa ilişkin verilerin, Pfizer/BioNTech aşısının üçüncü dozunun 12 yaş ve üzeri çocuklarda kullanılmasının "güvenli ve etkili" olduğunu gösterdiğini söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI