Sağlık

Düşük gelirli ülkelerde nüfusun sadece yüzde 0,9'u aşılandı

Boao Asya Forumu (BFA) tarafından yayınlanan raporda, nüfusun yüzde 30'undan fazlasının aşılandığı ülkeler arasında, Avrupa ile Amerika'da yaşayanların, çoğunluğu oluşturduğu...

Abone Ol

Boao Asya Forumu (BFA) tarafından yayınlanan raporda, nüfusun yüzde 30'undan fazlasının aşılandığı ülkeler arasında, Avrupa ile Amerika'da yaşayanların, çoğunluğu oluşturduğu kaydedildi. Raporda, dünya genelinde yapılan aşıların yüzde 2'sinden azının Afrika kıtasında uygulandığı belirtildi. Rapor, uluslararası toplumun salgınla mücadelede karşı karşıya olduğu en önemli sorunun, aşıların gelişmekte olan ülkelerde daha erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirilmesi olduğunun altını çizdi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Kovid-19 salgınını alt etmek adına dünyanın yüzde 70'ini aşılamak için en az 11 milyar doz aşı gerektiği tahmininde bulunuyor. BFA Genel Sekreteri Li Baodong, bu miktara büyük ihtimalle 2021 sona ermeden ulaşılacağını ancak aşıların küresel düzeyde makul şekilde dağıtılıp dağıtılamayacağının hala bir muamma olduğunu söyledi. Çin, 100'den fazla ülke ile uluslararası kurumlara 500 milyon Kovid-19 aşısı ve konsantresi sağladı. Bu, mevcut küresel Kovid-19 aşısı üretiminin altıda birine denk geliyor.