Bilim ve teknoloji

Dünyanın en yüksek rakımlı veri merkezi 2021'de açılıyor.

İlk aşamanın tamamlanmasıyla, 10 bin depolama ve yedekleme cihazının bulunacağı veri merkezi, Çin ve Güney Asya'daki önemli müşterilerin veri depoloma ihtiyaçlarını karşılayac...

Abone Ol

İlk aşamanın tamamlanmasıyla, 10 bin depolama ve yedekleme cihazının bulunacağı veri merkezi, Çin ve Güney Asya'daki önemli müşterilerin veri depoloma ihtiyaçlarını karşılayacak ve yıllık 1,5 milyar yuan (yaklaşık 223,5 milyon ABD doları) gelir getirecek.

Veri merkezi, Tibet Özerk Bölgesi'nin merkezi Lhasa kentindeki yüksek- teknoloji bölgesinde bulunuyor. Bu konum onu dünyanın en yüksek rakımlı veri merkezi yapıyor.

Veri merkezinin işletmecisi, Lhasa merkezli Ningsuan Teknoloji Grubu'na göre, toplam 11,8 milyar yuan yatırım yapılması planlanan proje; diğer alanların yanı sıra video işleme, otonom sürüş, uzaktan öğrenim veri yedeklemesi gibi alanlarda da hizmet verecek.

Şirketten yapılan açıklamada, bu hizmetlerin Çin'in başlıca eyalet ve şehirlerinin yanı sıra Nepal, Bangladeş, Pakistan ve Güneydoğu Asya'nın bir kısmına da sunulması planlanıyor.

Uluslararası iletişim hizmetlerini hızlandırmak için Lhasa'daki bölgesel büronun yapımının devam ettiğini belirten Ningsuan Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Şefi Wang Jun, Tibet'in büyük-veri sanayi üssü haline geleceğini söyledi.