SHANGHAİ, 7 Eylül (Xinhua) -- Dünyanın en büyük kapalı kayak tesisini içeren Shanghai L+SNOW Kapalı Kayak Tema Merkezi Cuma günü Çin'in Shanghai kentinde faaliyete geçti.

Spor, eğlence ve turizmi bir araya getiren entegre tesis Çin (Shanghai) Pilot Serbest Ticaret Bölgesi'nin Lin-gang Özel Alanı'nda yer alan kilit öneme sahip kültür ve turizm projelerinden biri. Tesis yaklaşık 350.000 metrekare alana sahip.

Tesisin içerisindeki buz ve kar tema parkı ise 98.828,7 metrekare alanıyla dünyanın en büyük kapalı kayak tesisi olarak öne çıkıyor. Kapalı alanda yaklaşık 60 metre dikey düşüş pistine sahip parkta toplam uzunluğu yaklaşık 1.200 metre olan üç profesyonel kayak pisti ve bir kar eğlence alanı da bulunuyor.

Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde 74 milyon tren yolculuğu yapılması bekleniyor Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde 74 milyon tren yolculuğu yapılması bekleniyor

Tesiste kapalı kayak parkının yanı sıra hem kapalı hem de açık alanda 20'ye yakın su deneyimi aktivitesi sunan bir su parkı da yer alıyor.

8 Ağustos'ta bilet ön satışlarına başlayan Shanghai L+SNOW Kapalı Kayak Tema Merkezi Cuma günü itibarıyla toplam 100.000'in üzerinde bilet satışı gerçekleştirdi.

Lin-gang Özel Alanı yönetim komitesi, 2025 yılı sonuna kadar alanı 15 milyon turistin ziyaret edeceği tahmininde bulundu. 

Kaynak: rss