Sağlık

Dünya Sağlık Örgütü, Afganistan'ın güneyindeki kilit önemdeki hastaneye hayat kurtarıcı malzemeler gönderdi

KABİL, 23 Aralık (Xinhua) -- Kurumun Twitter'da yaptığı duyuruda, "Savaşın etkilediği Kandahar eyaletindeki Mirwais Bölgesel Hastanesi'ne, birçok insanın ölümüne ve yaralanmas...

Abone Ol

KABİL, 23 Aralık (Xinhua) -- Kurumun Twitter'da yaptığı duyuruda, "Savaşın etkilediği Kandahar eyaletindeki Mirwais Bölgesel Hastanesi'ne, birçok insanın ölümüne ve yaralanmasına sebep olan bölgedeki olaylardan etkilenenleri tedavi etmek için 13 çeşit can kurtarma ekipmanı ulaştırıldı" ifadelerine yer verildi. DSÖ'nün verdiği bilgiye göre, nüfusu altı milyondan fazla olan bölgede hizmet veren hastane, günde 10 ila 15 arasında travma hastasının da bakımını üstleniyor.

Açıklamada, "DSÖ, Afganistan halkının yanındadır. An itibarıyla Afganistan'da dünyanın en büyük insani krizi yaşanıyor. Afganistan yalnızca Kovid-19'la değil, aynı zamanda akut sulu ishal, dang humması, kızamık, çocuk felci ve sıtmayla da mücadele ediyor" dendi. Kurumun açıklamasında, DSÖ'nün Asya ülkesi Afganistan'da ortaya çıkan acil sağlık koşullarına yanıt üretmek için sahada olduğu kaydedildi.