2022 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turundan çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu. Futbolseverler şimdi de çeyrek final maçlarının ne zaman oynanacağını merak ediyor. İşte çeyrek final maç takvimi ve eşleşmeler.

Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti

hollanda milli futbol takımı
Dünya Kupası'nda 3 Aralık akşamı müthiş mücadeleler yaşandı. Son 16 turunda mücadele veren Hollanda, zorlu ABD'yi 3-1 yendi.

arjantin milli futbol takımı
Arjantin ise Avustralya karşısında ter dökerek mücadeleyi 2-1 kazandı.

Böylelikle Hollanda ve Arjantin ilk çeyrek finalistler oldu. İki takım 9 Aralık'ta çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.

fransa milli futbol takımı
4 Aralık'ta ise Fransa, Polonya karşısında ter döktü. Fransız ekip mücadeleyi 3-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

ingiltere milli futbol takımı
Çeyrek finale yükselen bir diğer ekip ise İngiltere oldu. Yıldızlarla dolu kadrosuyla Senagal karşısında mücadele eden İngiltere karşılaşmayı 3-0 kazandı.

hırvatistan milli futbol takımı
5 Aralık'ta oynanan son 16 turu mücadelelerinde ise Japonya ve Hırvatistan karşı karşıya geldi. Hırvatistan normal süresi 1-1 biten maçı penaltılarla kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. Bir diğer maç ise Brezilya ile Güney Kore arasında oynandı. Brezilya, Güney Kore'yi 4-1'lik skorla yenerek çeyrek finale Hırvatistan'ın rakibi oldu.

fas milli futbol takımı
6 Aralık'ta oynanan son 16 turu mücadelelerinde Fas ve İspanya mücadele etti. Normal süresi golsüz biten mücadelede Fas penaltılarla İspanya'yı turnuvadan elemeyi başardı ve çeyrek finale yükseldi.

portekiz milli futbol takımı
Son 16 turunun son mücadelesi ise Portekiz ve İsviçre arasında oynandı. Müthiş mücadelede Portekiz, İsviçre'yi 6-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Çeyrek Final Eşleşmeleri

9 Aralık Cuma:

  • 18.00 Hırvatistan-Brezilya (Education City)
  • 22.00 Hollanda-Arjantin (Lusail)

10 Aralık Cumartesi:

  • 18.00 Fas-Portekiz (Al Thumama)
  • 22.00 İngiltere-Fransa (Al Bayt)
     
Editör: Seyran Bayır