Bilim ve teknoloji

Dünya İnternet Konferansı 26 Eylül'de Çin'in Wuzhen kasabasında başlayacak

Çin Siber Uzay İdaresi Başkan Yardımcısı Zhao Zeliang, "Dijital Medeniyetin Yeni Çağına Doğru - Siber Uzayda Ortak Geleceğe Sahip Bir Toplum Yaratmak" temalı zirvenin bu yıl,...

Abone Ol

Çin Siber Uzay İdaresi Başkan Yardımcısı Zhao Zeliang, "Dijital Medeniyetin Yeni Çağına Doğru - Siber Uzayda Ortak Geleceğe Sahip Bir Toplum Yaratmak" temalı zirvenin bu yıl, hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak gerçekleşeceğini belirtti. Zhao, 80 ülke ve bölgeden yaklaşık 2000 hükümet, uluslararası örgüt, sektörel birlik, önde gelen küresel şirket, üniversite ve araştırma enstitüsü temsilcilerinin, konferansa bizzat ya da sanal olarak katılacağını aktardı.

Bu yılki etkinliğin 20 alt forumunda, 5G, yapay zeka ve açık kaynak ekolojisi gibi yeni dijital teknolojilerin yanı sıra, siber uzay yönetişimi, veri yönetimi, internet destekli hayır işleri, yoksulluğun azaltılması gibi siber mekanın gelişmesine ilişkin konular ve pandemiyle mücadele çabaları tartışılacak.

Üç günlük etkinlikte ayrıca, bir küresel internet yarışması, bir internet fuarı ve bu yılki önde gelen internete ilişkin bilimsel ve teknolojik başarıların duyurulduğu bir törenin yanı sıra, siber uzayda ortak bir geleceğe sahip bir topluluğu beraber oluşturmaya yönelik mükemmel projeleri sergileyen bir bölüm de yer alacak.