Perşembe günü internet sitesinde yazılı bir açıklama yayınlayan küresel finans kurumu, finansmanın, Uganda Dijital İvmelenme Projesi'nde kullanılacağını duyurdu. Söz konusu proje, ulusal ana omurga fiber altyapısının 1.000 kilometre uzatılmasını ve kasabalar arasında 500 kilometre ek fiber optik ağ bağlantıları kurulmasını destekleyecek.

Proje, yetersiz hizmet alan bölgelerde 900 hükümet idari birim ve hizmet merkezi için mobil geniş bant bağlantısı desteği de verecek. Çevrimiçi hizmetlere erişimi desteklemek üzere kırsal ve kent çevresindeki alanlarda seçilen noktalara 820'nin üzerinde Wi-Fi kablosuz bağlantı noktası kurulacak.

Dünya Bankası Uganda Ülke Yöneticisi Tony Thompson, "Uganda'nın dijital altyapısının dönüştürülmesi, Kovid-19 sonrası toparlanma için acil bir gereklilik" diye konuştu. Thompson, "Tüm vatandaşların yüksek kaliteli ve düşük maliyetli internet ile çevrimiçi kamu hizmetlerinin yanı sıra büyüme, inovasyon ve iş yaratan bir dijital ekonomiye erişiminin olacağı dönemi sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamaya göre 200 milyon doların 140 milyon doları kredi şeklinde, 60 milyonu ise hibe olarak temin edilecek. Açıklamada, "(Söz konusu proje), bakanlık, daire ve kuruluşların tüm ülkedeki vatandaş ve işletmelere dijital olarak etkinleştirilmiş kamu hizmetlerini etkin şekilde sunmalarına yönelik paylaşımlı platformların geliştirilmesine yardımcı olacaktır" denildi.

Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak

Bankaya göre bu dijital platformlar, kağıt ve nakit para kullanımı gerektirmeden uzaktan sağlanabilecek devlet e- hizmetlerinin etkinliğini artırarak devlet hizmeti için seyahat etme gereğini azaltacak ve böylece daha iyi bir direnç ile ekonomik toparlanmanın temellerini atacak.

Editör: İRFAN KARSLI