Sağlık

DSÖ'nün onayı Sinovac'ın Kovid-19 aşısına dünya çapındaki güveni artırıyor

Günün ilk saatlerinde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çinli ilaç şirketi Sinovac tarafından geliştirilen CoronaVac Kovid-19 aşısına acil kullanım onayı verdi. Daza, DSÖ'nün açıklam...

Abone Ol

Günün ilk saatlerinde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çinli ilaç şirketi Sinovac tarafından geliştirilen CoronaVac Kovid-19 aşısına acil kullanım onayı verdi. Daza, DSÖ'nün açıklamasını "çok olumlu" bir haber olarak nitelendirdi. Aşının Şili'de gerçekleştirilen denemelerine ve DSÖ'ye sunulan sonuçlara atıfta bulunan Şilili bakan, "DSÖ'nün Sinovac'ın geliştirdiği gibi bir aşıyı onaylaması, yaptığımız çalışmalar nedeniyle çok etkili olduğunu bildiğimiz bu aşı konusunda dünya çapında daha fazla güven sunmamızı sağlıyor" dedi.

Paula Daza, basın toplantısında, kapsamlı denemelerin "aşının gerçek zamanlı olarak gerçek nüfus üzerinde vaka, hastanede yatan hasta ve ölüm oranları üstündeki etkinliğini açıkça ortaya koyduğunu" söyledi. Daza, "Şili'de yapılan çalışma, bu sonuca olumlu katkıda bulundu" dedi. Bu arada Sağlık Bakanı Enrique Paris, CoronaVac aşısının Şili'de "en yaygın olarak kullanılan" aşı olduğunu söyledi.

Bakanlığın sosyal medya hesabında yayınlanan videoda Paris, "Dünya Sağlık Örgütü'nün acil kullanım onayı vermesi bizi çok mutlu etti" dedi. Şili'de bugüne kadar 10 milyon 676 bin 196 kişi aşılandı. Aşılananların 8 milyon 5 bin 987'si her iki doz aşıyı da oldu. Şili Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, ülkede toplam 1 milyon 389 bin 357 Kovid-19 vakası kaydedildi ve 29 bin 344 kişi bu nedenle hayatını kaybetti.