6. Dünya Budist Forumu, Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinde düzenleniyor 6. Dünya Budist Forumu, Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinde düzenleniyor

CENEVRE, 17 Ekim (Xinhua) -- Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Pazartesi günü İsrail'e çağrıda bulunarak Gazze'nin kuzeyine yardımların ulaştırılması için erişim izni verilmesini istedi. Bölgede tırmanan şiddet yüzünden insani yardım misyonları, kritik gıda ve sağlık malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıramıyor. Bölgede çatışmalar sürerken DSÖ ve ortakları, Pazartesi günü yarım milyondan fazla çocuğu hedefleyen çocuk felci aşılama kampanyasının ikinci turunu başlattı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus sosyal medya platformu X üzerinden açıklamada, "İki gün süren aşılama çalışmalarıyla Gazze'nin orta kesiminde ikinci doz çocuk felci aşısı olan çocuk sayısı 156.943'e ulaştı" dedi. Bölgedeki çocukların en az yüzde 90'ının aşılanması virüsün yayılmasını durdurmak için kritik önem taşıyor.

Ancak devam eden çatışmalar bu hedefe ulaşılması önünde engel teşkil ediyor. Çocuk felci aşısı yapılan çocuklara bağışıklık güçlendirmek amacıyla A vitamini takviyeleri de veriliyor. Ekim ayında Gazze'nin kuzeyine yapılması planlanan 54 Birleşmiş Milletler misyonundan sadece birinin başarıyla tamamlandığını, diğerlerininse çatışma nedeniyle iptal edildiğini ya da engellendiğini kaydeden DSÖ, durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Kaynak: rss