Sağlık

DSÖ: Yeni Kovid-19 vakaları ve ölümleri artıyor, varyantlar hızla yayılıyor

Bir önceki hafta günlük 400 bin vaka sayısına kıyasla geçen hafta her gün ortalama 490 bin vaka tespit edildi ve toplam 3,4 milyon yeni vaka belirlendi. DSÖ'nün haftalık günce...

Abone Ol

Bir önceki hafta günlük 400 bin vaka sayısına kıyasla geçen hafta her gün ortalama 490 bin vaka tespit edildi ve toplam 3,4 milyon yeni vaka belirlendi. DSÖ'nün haftalık güncellemesinde, yeni koronavirüsün dünyada daha hızlı yayıldığı doğrulandı. DSÖ, geçen hafta pandemiden en çok etkilenen yerlerin, 350 bin 273 vaka ile Endonezya, 296 bin 447 vaka ile İngiltere ve 287 bin 610 vaka ile Brezilya olduğunu belirtti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da maske takan bir kadın, Kovid-19'a karşı hazırlanan bir uyarı afişinin yanından geçiyor, 19 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Ray Tang/Xinhua)

Cenevre merkezli kuruluş, virüsün bu hızla yayılmaya devam etmesi halinde dünya çapındaki Kovid-19 vaka sayısının önümüzdeki üç hafta içinde 200 milyona ulaşabileceğini de kaydetti. Ayrıca, ölüm sayıları da artmaya devam ediyor. Geçen hafta bildirilen 57 bin ölümle birlikte koronavirüs nedeniyle toplam can kaybı dört milyonun çok üstüne çıktı.

Varyantlar da yayılmaya devam ediyor. Alfa varyantı 180 ülke, alan veya bölgede görüldü. 13 ülke, alan veya bölgede daha Delta varyantı vakası bildirildi. Alfa varyantı hala Delta varyantından daha çok görülüyor. Fakat DSÖ, Delta varyantının yüzde 50 daha bulaşıcı olduğunu ve önümüzdeki birkaç ay içinde virüsün baskın formu olabileceğini düşünüyor.