DSÖ'nün günlük açıklamasında Tayland Halk Sağlığı Bakanlığı'nın, 200 bin dozluk ilk partinin Şubat sonunda, 800 bin dozluk ikinci partinin Mart sonunda, geri kalan bir milyon dozun ise Nisan sonunda ülkeye ulaşmasını beklediği bildirildi.

Tayland Halk Sağlığı Bakanlığı ayrıca, Oxford Üniversitesi-AstraZeneca formülü ve teknolojisini kullanan ve Siam Bioscience tarafından Tayland'da üretilecek olan 26 milyon doz aşı daha kullanılabileceğini öngörüyor. DSÖ Tayland Temsilciliğine göre, bu aşıların bu yılın Mayıs ayına kadar kullanıma sunulması bekleniyor.

DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Tayland'da ilk olarak başkent Bangkok yakınlarındaki bir kıyı eyaleti olan Samut Sakhon'da tespit edilen en son Kovid-19 salgını, ülkenin eyalet ve bölgelerinin üçte ikisinden fazlasına yayılmış durumda. Tayland'da teyit edilmiş toplam vaka sayısı Aralık ortasında 4 bin 300'den daha azdı ancak Pazar günü itibarıyla 7 bin 694'e yükselmiş durumda.

Editör: İRFAN KARSLI