Gazete, söz konusu olayların, Britanya'da koronavirüsü kontrol altına alma çalışmalarında en yüksek seviye olan ve halihazırda Londra'da da Kovid-19'un yayılmasıyla mücadele etmek için yürürlükte olan dördüncü seviye kısıtlamaların ihlali olduğunu belirtti.

Evening Standard, polisin, etkinlik ve partilerin çoğunun görevlilerin müdahalesinden sonra sona erdiğini söylediğini ve 5 kişi hakkında da geniş katılımlı toplantılar organize ettikleri gerekçesiyle 10 bin pound (yaklaşık 13 bin 673 ABD doları) para cezasına çarptırılmaları istemiyle rapor tutulduğunu belirtti.

Polis memurları, 18 ve 19 yaşlarındaki iki erkeğin bıçakla yaralanmış halde bulunmasının ardından, Cuma günü saat 00:32 civarında Edgware Road'da ciddi bir şiddet olayı yaşandığı ihbarı aldı. Kafasına cam şişeyle vurulan 17 yaşındaki bir geç kız da yaralı olarak bulunurken, gazete bir kişinin gözaltına alındığını aktardı.

Olaylara karışan kimsenin hayati tehlikesi bulunmuyor. Olayın, polisin Connaught Caddesi'ndeki bir mülkte bulunan çok sayıda kişiyi dağıtması haberleriyle ilgili olabileceğinden şüpheleniliyor. Gazetenin verdiği bilgiye göre, konuyla ilgili tam soruşturma devam ediyor.

Londra ve İngiltere'nin diğer pek çok bölgesi, bu bölgelerde yaşayanların sınırlı istisnalar dışında evde kalmasını gerektiren en yüksek düzeydeki dördüncü seviye kısıtlamalarına tabi bulunuyor. Dördüncü seviyede, insanlardan mümkünse evden çalışmaları isteniyor. İnsanlardan ayrıca belli koşullar altında destek balonu oluşturdukları diğer evler dışında, kendi evlerinin dışından kimseyle bir araya gelmemeleri talep ediliyor.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI