Suriye resmi haber ajansı SANA'nın yayınladığı habere göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Cumartesi günü Kovid-19 pandemisiyle mücadele için Suriye'ye 8,8 ton koruyucu ve tıbbi malzeme bağışında bulundu.

Haberde, Şam Uluslararası Havaalanı üzerinden ülkeye ulaştırılan sevkiyatın sağlık çalışanlarına yönelik kişisel koruyucu ekipman ile ilaç ve diğer tıbbi malzemelerden oluştuğu bildirildi.

DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Müdürü Ahmed al Mandhari, yardıma ilişkin teslim belgesini imzalamasının ardından, DSÖ'nün Doğu Akdeniz ülkelerine muhtelif yardımlarda bulunduğunu söyledi.

Mandhari, DSÖ'nün, hastalığın teşhisinde kullanılmak üzere laboratuvar malzemesi ve sağlık çalışanlarına yönelik eğitim kurslarının yanı sıra kişisel korunma malzemeleri tedarik etmek için çalıştığını ve pandemi ile mücadelede bilimin elde ettiği sonuçların Suriye'de tatbiki amacıyla planlar oluşturduğunu da belirtti.

Suriye Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahmad Khleifawi de bunun, DSÖ Bölge Müdürünün pandeminin başlangıcından bu yana Suriye'ye ilk ziyareti olduğunu belirterek DSÖ heyetinin ziyaretinin önemini vurguladı.

Suriye'de resmi olarak açıklanan rakamlara göre ülkedeki toplam Kovid-19 vaka sayısı 5 bin 319 iken, iyileşen hasta sayısı bin 692, ölü sayısı ise 264.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Editör: İRFAN KARSLI