Sağlık

DSÖ: Kovid-19 varyantlarını bildiren ülke ve bölge sayısı artıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde koronavirüs vaka sayısının geçen hafta 200 milyonu geçmesinin ardından Kovid-19'un çeşitli varyantlarını bildiren ülke, bölge ve kes...

Abone Ol

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde koronavirüs vaka sayısının geçen hafta 200 milyonu geçmesinin ardından Kovid-19'un çeşitli varyantlarını bildiren ülke, bölge ve kesimlerin sayısının artmaya devam ettiğini söyledi. DSÖ, pandemi hakkında Çarşamba günü yayınlanan son haftalık güncellemesinde dünya genelinde, ülke, bölge veya kesimlerin 185'inde Alfa varyantı, 136'sında Beta varyantı, 81'inde Gama varyantı ve 142'sinde Delta varyantı bildirildiğini belirtti.

Dünya genelinde toplam Kovid-19 vaka sayısı, 100 milyon eşiğini geçmesinden sadece altı ay sonra 5 Ağustos'ta 200 milyonun üzerine çıktı. DSÖ'nün verilerine göre geçtiğimiz hafta dünya genelinde 4,2 milyonun üzerinde yeni vaka ve 65.000'den fazla yeni ölüm bildirildi. Bu rakamlar dünya toplamında bir önceki haftanın hafif üzerinde bulunuyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeybatısındaki Brent'te bulunan Bridge Park Sosyal Tesislerinin dışında Kovid-19 aşısı vurulmak için sırada bekleyen insanlar, 19 Haziran 2021. (Fotoğraf: Ray Tang/Xinhua)

Yeni vakalarda en yüksek oransal artışların görüldüğü Kuzey ve Güney Amerika Bölgeleri ile Batı Pasifik Bölgesinde sırasıyla 1,3 milyon ve 375.000 yeni vaka bildirildi. DSÖ, Batı Pasifik Bölgesinde bu hafta bildirilen yeni ölüm sayısında ciddi bir artış yaşandığına işaret etti. DSÖ, kendisine üye ülke ve bölgelerin yüzde 17'sinde yeni vakalarda bir önceki haftaya göre yüzde 50'den fazla artış, yüzde 15'inde ise yeni ölüm sayısında yüzde 50'den fazla artış bildirildiğini söyledi. DSÖ'nün son haftalık güncellemesine göre, ülke seviyesinde en yüksek yeni vaka sayısı, bir önceki haftaya göre yüzde 35 artış anlamına gelen 734.354 ile Amerika Birleşik Devletleri'nden bildirildi.