Gündem

DSÖ, Hindistan'da geleneksel tıp merkezi kuracak!

Ghebreyesus, "Geleneksel ve tamamlayıcı tıp araştırmalarını, eğitimini, farkındalığını ve bu araştırmaların gün ışığına çıkardığı bilgileri güçlendirmek için Hindistan'da gele...

Abone Ol

Ghebreyesus, "Geleneksel ve tamamlayıcı tıp araştırmalarını, eğitimini, farkındalığını ve bu araştırmaların gün ışığına çıkardığı bilgileri güçlendirmek için Hindistan'da geleneksek tıp üzerine bir DSÖ küresel merkezi açmayı kabul ettiğimizi duyurmaktan memnuniyet duyuyorum" dedi.

DSÖ Başkanı, "Bu yeni merkez, herkese sağlık hizmeti vermek ve daha sağlıklı, güvenli ve adil bir dünyaya ulaşmak için geleneksel tıbbın rolünü güçlendirmek amacıyla politikalar ve eylem planları geliştiren ülkeleri desteklemeyi hedefleyen "2014-2023 DSÖ geleneksel tıp stratejisi"ni uygulamak için DSÖ'nün çabalarını destekleyecek" diye konuştu.

Ghebreyesus'un mesajı, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin Hindistan'ın Jaipur ve Jamnagar şehirlerinde bulunan ilk iki Ayurveda kurumunun sanal açılışını yaptığı bir etkinlikte geldi. Modi, Hindistan'da geleneksel tıp üzerine küresel bir merkez kurduğu için DSÖ'ye teşekkür etti.

2014 yılında Hindistan hükümeti, ülkedeki yerli tıbbi yönetim sistemini desteklemek için ayrı bir AYUSH bakanlığı (Ayurveda, Yoga ve Natüropati, Unani, Siddha ve Homeopati) kurdu. Hindistan 2016'dan beri her yıl Ayurveda Günü'nü kutluyor.