Sağlık

Doğu Afrika Topluluğu ülkeleri Kovid-19 pandemisi nedeniyle turizm gelirlerinin yüzde 92'sini kaybetti

Mathuki yazılı açıklamada, bölgeyi pandemi öncesi 6,98 milyon turist ziyaret ederken şu anda sayının 2,25 milyona düştüğünü ve gelir kaybına yol açtığını belirterek turizmin p...

Abone Ol

Mathuki yazılı açıklamada, bölgeyi pandemi öncesi 6,98 milyon turist ziyaret ederken şu anda sayının 2,25 milyona düştüğünü ve gelir kaybına yol açtığını belirterek turizmin pandemiden en çok etkilenen sektör olduğuna dikkat çekti. "Bölge şimdi yeniden ticarete açıldı" diyen Mathuki, EAC üyesi ülkelerin hükümetlerini ve diğer paydaşlarını, sektörün hızla toparlanmasını sağlamak için bölgenin turistik mekanlarını ve ürünlerini pazarlamada birlikte çalışmaya çağırdı. EAC örgütü Burundi, Kenya, Ruanda, Tanzanya, Güney Sudan ve Uganda'dan oluşuyor.

EAC'nin genel merkezinin de bulunduğu Tanzanya'nın kuzeyindeki Arusha şehrinde ilk kez düzenlenen Doğu Afrika Bölgesel Turizm Fuarı'nda konuşan Mathuki, "Pandeminin turizm sektöründe elde ettiğimiz kazanımları tersine çevirmesine rağmen kolektif ve işbirliği içindeki çabalar sayesinde pandemi öncesi performans seviyelerine geri dönebileceğimizden ve hatta beş yıldan az bir sürede daha iyisini yapabileceğimizden oldukça eminiz" dedi.

Peter Mathuki, bölgenin, özellikle ağır darbe alan ekonomik sektörlerle ilgili, pandemiden bir dizi önemli ders çıkardığını söyledi. "Dünyadaki çoğu turistik destinasyon için geçerli olan, önde gelen derslerden biri, turizm sektörünün direncini artırma ihtiyacıdır" diyen Mathuki, EAC'nin sektördeki toparlanmayı hızlandırmak için bir dizi adım atacağını duyurdu.