Gündem

Doğal gaz desteğinin detayları belli oldu! Ödemeler 2 taksitle yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık doğal gaz destek paketinin detaylarını paylaştı. Geçen yıl 1,8 milyon haneye yaklaşık 1,8 milyar liralık kömür desteği sağlandığını...

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık doğal gaz destek paketinin detaylarını paylaştı. Geçen yıl 1,8 milyon haneye yaklaşık 1,8 milyar liralık kömür desteği sağlandığını hatırlatan Bakan Yanık, doğal gaz destek paketinin dengeli bir dağılımı olacağını söyledi. Bakan Yanık yapılacak olan yardımların Türkiye’nin ısıl haritasına göre dağılım yapacaklarını ifade etti. Başvurularının şubat ayının ikinci yarısında alınacağı açıklanırken ödemelerin mart ayından itibaren başlanacağı ifade edildi.

ÖDEMELER 2 TAKSİTLE YAPILACAK

Bakan Yanık, şöyle devam etti: "Vatandaşımızın yaşadığı yere göre yıllık 450 ila 1150 lira arasında değişen bir ısınma desteği bu. Ödemelerimizi mart ve ekim aylarında olmak üzere 2 taksitle yapacağız. Bu ödemeleri elektrik ve diğer desteklerden farklı olarak doğrudan doğruya hak sahibinin PTT kartına nakit olarak yatıracağız kendisi faturasını ödemeye gittiğinde orada kullanacak. Doğal gaz desteğiyle alakalı toplamda yıllık 3 milyar lira gibi bir kaynak aktardık. 4 milyon haneye ulaşmayı hedefliyoruz."

https://twitter.com/deryayanikashb/status/1490371124735184902?s=20&t=CE0uuxnbx8mcyxwcz_Qktg