E-CNY, bir teslimat deposunun depolama ücretini ödemek için Dalian Ticaret Borsası'nda kullanıldı. Çin İletişim Bankası ve Çin Bankası yerel şubeleri işlemin gerçekleştirilmesine yardımcı oldu. Gazete, bankadan kaynakların e-CNY'nin vadeli piyasalarda işlem görmesinin, vadeli işlemler borsaları ve piyasa katılımcıları için gerçek zamanlı bankalar arası ödeme yöntemi aracılığıyla etkili, sıfır maliyetli ve güvenli bir ödeme alternatifi yarattığını söylediğini aktardı.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Teslimat deposunun müdürü Jiang Bin, e-CNY ödemelerinden işlem ücreti alınmadığını ve bu ödemelerin öncelikli ödeme sisteminin faaliyet dönemiyle kısıtlı olmadığını, bunun da işlemlerin gelişimini gerçek zamanlı olarak göstererek işletmelere kolaylık sağlayacağını ifade etti.

Ticari inovasyonu daha da teşvik etmeyi planladığını kaydeden Dalian Ticaret Borsası de piyasada güvenli ve istikrarlı bir operasyon sağlarken dijital yuanın kullanımını genişletmeyi hedeflediği açıklamasında bulundu. Çin, e-CNY'nin pilot uygulamalarını 2019 sonundan itibaren birkaç farklı şehirde başlatmıştı. Dalian, bu şehirler arasında Kasım 2020'de katıldı. e-CNY, bu yıl 30 Haziran itibarıyla fatura ödemek, yeme-içme, ulaşım, alışveriş ve kamu hizmetlerini de kapsayan 1,32 milyondan fazla işlemde kullanıldı.

Editör: İRFAN KARSLI