Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor

11-17 Şubat tarihlerine denk gelen tatil sırasında Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Hangzhou kentinde bulunan doğasının güzelliğiyle ünlü Batı Göl'ü 1,66 milyondan fazla kişi ziyaret etti.

Söz konusu turizm mekanında çalışan Su Yuanyuan, Kovid- 19'a karşı alınan önlemler hakkında bilgi verdi. Su, Batı Göl'de güzel manzaralı önemli bir nokta olan Kırık Köprü'de yoğunluğun en üst düzeye çıktığı tatil döneminde turist yoğunluğunu kontrol etmek için kızılötesi kameraların monte edildiği söyledi.

"Ziyaretçi sayısını gerçek zamanlı olarak güncellenmesini sağlamak için dört kızılötesi kamerayı köprünün her iki ucuna yerleştirdik" diyen Su, ziyaretçi sayısı 900'ü aştığında gruplaşmayı önlemek üzere ziyaretçilerin doğası güzel başka noktalara yönlendirildiğini belirtti.

Etkin önlemler sayesinde bölge, kesin turist sayısını takip edebildi ve turistlerin yönetilmesini kolaylıkla gerçekleştirdi. Geçen yılki Ulusal Bayram tatili sırasında Batı Göl, yerleştirilen bir LED ekran ile otobüs yolculuğunun rotasını gösteren bir harita ve Kırık Köprü'deki ziyaretçilerin gerçek zamanlı yoğunluğu gibi hizmetlerle ilgili çeşitli bilgiler sunmuştu.

Arşiv fotoğrafında Çin'in doğusunda yer alan Zhejiang eyaletinin Chun'an ilçesindeki Qiandao Gölü'nün göl kenarı manzarası görülüyor. (Fotoğraf: Xu Yu/Xinhua)

Yerel kültür ve turizm kurumunun bildirdiğine göre Zhejiang'daki diğer bir popüler turizm mekanı Qiandao Gölü'nü bu yıl Bahar Festivali tatili sırasında 78.500 turist ziyaret etti.

Nisan 2020'den itibaren ziyaretçiler için çevrimiçi rezervasyon hizmeti veriliyor. Turistler, Alipay platformunu kullanarak önceden rezervasyon yapabiliyor ve uygun zaman ve rotayı seçebiliyor. Yerel turizm görevlisi Fang Huilian, ziyaretçilerin bir karekodu okutarak doğrudan manzaralı bölgeye girebileceğini, böylelikle seyahatin daha da kolaylaşacağını söyledi.

Fang, ziyaretçilerin ayrıca Alipay ve WeChat platformları aracılığıyla dijital tur rehberleri ve panoramik yapay gerçeklik ön izlemeleri gibi birçok akıllı hizmetten de yararlanabileceğini sözlerine ekledi.

Zhejiang Turizm Meslek Yüksekokulu'nden profesör Zhang Yi, turizm sektörünün salgının yol açtığı zorluklarla karşı karşıya kaldığını, ancak dijital teknolojilerin yolculukları daha güvenli ve daha kolay hale getirdiğini söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI