Srivastava, şimdiye kadar 19 kişinin tutuklandığını, 50 kişininse sorgulanmak üzere gözaltına alındığını belirtti. Emniyet Müdürü, "Şiddet olayları sırasında toplam 394 Delhi polisi yaralandı. Çok sayıda polis aracı hasar gördü. Polislerin bazıları hala hastanede yatıyor, küçük bir kısmı da yoğun bakımda. Şiddet olaylarında polis yüksek oranda baskı gördü" dedi.

Yazarlarımızdan Ceren Sakin Salı Buluşmalarına Başladı Yazarlarımızdan Ceren Sakin Salı Buluşmalarına Başladı

Gazetecilere konuşan Srivastava, kapalı devre kamera sistemlerinin tarandığını ve suçluların yüz tanıma teknolojisi yardımıyla tespit edildiğini söyledi. Srivastava "Yaşananlar tarihi Kızıl Kale anıtında kamu mallarına zarar veren, polislere saldıran ve bayrakları indirme olayına karışan kimsenin yanına kalmayacak" diye konuştu.

Öte yandan, şimdiye kadar 37 çiftçi liderine karşı polis soruşturması açıldı. Yoğun şiddet olayları, binlerce çiftçinin hükümetin dikkatini üç yeni çiftçilik kanunun kaldırılması talebine çekmek için 72. Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı 26 Ocak'ta traktör mitingi yapmak için Delhi'ye girmeleriyle başladı. Binlerce çiftçi, federal hükümetin protestolar için ülkenin başkentine girişlerini engellemesinin ardından, iki aydan fazla bir süredir Delhi çevresindeki eyaletler arası sınırlardaki çeşitli yerlerde kamp yapıyor.

Çiftçiler iki aydan uzun süredir 2020 Tarihli Çiftçilerin Ürün Ticareti ve Tecim (Teşvik ve Kolaylaştırma) Yasası'nı, 2020 Tarihli Fiyat Güvencesi ve Çiftlik Hizmetleri Yasası'na yönelik Çiftçiler (Yetkilendirme ve Koruma) Anlaşması'nı ve 2020 Tarihli Temel Emtia (Değişiklik) Yasası'nı protesto ediyor.

Editör: İRFAN KARSLI