Türk Milli Takımı Ermenistan Engelini 2 Golle Aştı Türk Milli Takımı Ermenistan Engelini 2 Golle Aştı

ABD'li teknoloji devi Microsoft'un eş kurucusu olan Gates, Japonya'nın Kyodo haber ajansına yaptığı yorumda, "Önümüzdeki birkaç ay (aşıları dağıtmak konusunda) gerçekleştirdiğimiz ilerlemeye bakmalıyız" dedi ve ekledi: "Ama biliyorsunuz, eğer işler iyi giderse hala mümkün olduğunu düşünüyorum. Ancak işler iyi gitmezse, bu talihsiz olsa da aşıların onay almasına yardım etmek ve dünyanın tamamına doğru yola çıkması konusunda elimizden geleni yapıyoruz."

Japonya başkentinin olağanüstü hal durumuna geçmesinden üç hafta sonra, Kovid-19 pandemisinin Tokyo'daki yayılması yavaşladı. Tokyo Büyükşehir Yönetimi, Çarşamba günü 973 yeni vaka tespit etti.

Pazar ve Pazartesi gelen son vaka sayıları bin seviyesinin altında kaldı. Salı günü ise vaka sayısı bu eşiğin üzerine çıkmış ve 14 milyonluk kentteki günlük yeni vaka sayısı bin 26'ya yükselmişti. Japon hükümetinde artan sayıda kişi, koronavirüs vakalarındaki yüksek sayılar nedeniyle ülkenin bazı bölümlerindeki olağanüstü halin uzatılması gerektiğine inanıyor.

Kyodo haber ajansı 7 Şubat'ta kaldırılması planlanan olağanüstü halin Şubat sonuna kadar sürebileceğini bildirdi. Ajans aynı zamanda 4-7 Mart tarihlerinde yapılması planlanan artistik yüzme final seçmelerinin de ertelendiğini aktardı. Bu, Olimpiyat seçmelerinin yeniden başlamasının ertelendiği anlamına geliyor. Birçok kişi Tokyo Olimpiyatları'nın gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğine Mart ayının sonlarında karar verileceğine inanıyor.

Editör: İRFAN KARSLI