Sağlık Bakanlığı, Kopenhag bölgesi ve çevresindeki 17 belediyede 15-25 yaş grubundaki şehir sakinlerini başlıca virüs taşıyıcıları olarak tanımladı ve "Noel'den önce test yaptırmaya" çağırdı.

Sağlık Bakanı Magnus Heunicke, sağlık yetkililerinin özellikle gençlere yönelik test tesislerini kullanacağını belirterek, bunların pandemiden etkilenen 17 belediyenin tümünde "kervan gibi" dolaşacağını ve böylece yaklaşık 200 bin gence test uygulanacağını umduğunu da sözlerine ekledi.

Hükümet ayrıca, söz konusu belediyelerde yükseköğretim kurumlarının ders ve sınavlarını çevrimiçi yapmayı önerdi.

Danimarka Sağlık İdaresi Genel Müdürü Soren Brostrom, "Halen özellikle enfeksiyon oranının yüksek olduğu 17 belediyede çocuk ve gençlerin okul hayatı için daha katı önlemler alınması gerekiyor," dedi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, başkentin metropol alanında vaka sayısı 21-27 Kasım tarihleri arasında ülke çapında teyit edilen tüm vakaların yüzde 50'sini oluşturdu.

Yeni öneri ve kısıtlamalar, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in Facebook'ta "enfeksiyon oranları endişe verici derecede yüksek" ifadeleriyle derin kaygılarını dile getirmesinin ardından geldi.

Çin dünyanın en büyük milli park sistemini kurmaya çalışıyor Çin dünyanın en büyük milli park sistemini kurmaya çalışıyor

Editör: İRFAN KARSLI