Bilim ve teknoloji

Daimler Truck, Traton ve Volvo, Avrupa'daki ağır hizmet kamyonları için şarj ağı planlıyor

Avrupa Birliği'nin (AB) Yeşil Anlaşması kapsamındaki iklim nötr yük taşımacılığı uygulanmasının önünü açmak isteyen şirketler, otoyolların yakınlarına ve lojistik merkezlerine...

Abone Ol

Avrupa Birliği'nin (AB) Yeşil Anlaşması kapsamındaki iklim nötr yük taşımacılığı uygulanmasının önünü açmak isteyen şirketler, otoyolların yakınlarına ve lojistik merkezlerine 1.700 yüksek kapasiteli şarj noktası kuracak. Üç şirketin eşit olarak sahip olacakları ortak girişimin 2022 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. Üç şirket, yeni şirketin kuruluşundan itibaren beş yıl içinde birlikte 500 milyon Euro (593 milyon ABD doları) yatırım yapacak.

Traton Group İcra Kurulu Başkanı (CEO) Matthias Gruendler, "Şu an sürdürülebilir, fosilsiz ulaşıma geçişi hızlandırmak için ilk adımı atıyoruz" dedi ve ikinci adımın "Avrupa çapında bir şarj ağının tam olarak oluşturulması için AB'nin güçlü katılımı" olması gerektiğini söyledi.

Üç şirket, Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından yakın bir dönemde yayımlanan ve 2025'e kadar Avrupa'da 15.000 yüksek performanslı şarj noktası çağrısında bulunan bir rapora atıfta bulunarak rakipleri ile birlikte hükümetleri ve milletvekillerini de bu kapsamda harekete geçmeye çağırdı.

Örneğin Daimler Truck, 2050 yılına kadar iklim nötrlüğüne ulaşmayı hedefliyor. Şirketin CEO'su Martin Daum, "Ancak doğru altyapıyı oluşturmanın, karbon nötr kamyonları yola çıkarmakla birlikte gerçekleşmesi hayati önem taşıyor" dedi. (1 euro = 1,19 ABD doları)