Bilim ve teknoloji

Cumhurbaşkanı Xi Jinping'den, Çin-SCO Dijital Ekonomi Forumu ve Akıllı Çin Fuarı'na tebrik mesajı

Xi Jinping mesajında, dünyanın 5G, yapay zeka ve akıllı şehirler gibi yeni teknolojilerin, iş yapma model ve platformlarının hızla ortaya çıkıp dünya genelinde bilimsel inovas...

Abone Ol

Xi Jinping mesajında, dünyanın 5G, yapay zeka ve akıllı şehirler gibi yeni teknolojilerin, iş yapma model ve platformlarının hızla ortaya çıkıp dünya genelinde bilimsel inovasyon, sanayi yapılarında yeni ayarlamalar ve ekonomik ve toplumsal kalkınmayı büyük ölçüde etkilediği dijital ekonomi ile, hızlı bir büyüme dönemine girdiğini söyledi. Xi, Çin'in son yıllarda dijital teknolojilerle ekonomik ve toplumsal kalkınma arasında derin bir entegrasyonun sağlanması için dijital endüstrileşmeyi aktif bir şekilde desteklediğinin altını çizdi.

Xi ayrıca, SCO'nun 20. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, Çin'in diğer SCO üye ülkeleriyle birlikte Shanghai Ruhu'nu ileri götürmeye ve dijital ekonomide derin bir uluslararası işbirliğine girmeye istekli olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Xi Jinping; dijitalleşme, ağ iletişimi ve yapay zekanın ekonomik ve toplumsal kalkınmaya daha büyük bir ivme kazandıracağını belirterek dijital ekonomi işbirliğinde yeni bir atılım yapma çağrısında bulundu.