Çinli sporcu Zhang Yufei, Salı gecesi Tokyo Olimpiyatları'nda kadınlar 200 metre kelebek stilde 2 dakika 7,50 saniyelik dereceyle birinci oldu ve yarı finale kaldı. Zhang, 2021'in kadınlar 200 metre kelebekte en hızlı yüzen sporcusu oldu. Zhang Yufei, Mayıs ayında Qingdao'daki Çin Olimpiyat hazırlık antrenmanları sırasında 2 dakika 5,44 saniyelik dereceye ulaşmıştı. Pazartesi günü ise kadınlar 100 metre kelebekte gümüş madalya kazandı.

Zhang yarıştan sonra, "Bugün alışkın olduğumdan daha az yüzücü vardı (uluslararası bir etkinliğe katılan 16 ya da daha az kişi), bu yüzden yarış daha az rekabetçiydi. Çin'deki yarışmalara göre kolaydı. Sadece hızımı bulmam ve finale (Perşembe günü) hazırlanmam gerekiyor" açıklamasını yaptı. ABD'li yüzücü Hali Flickinger ise Zhang'ın ardından ikinci oldu. Ayrıca Çinli yüzücü Yu Liyan da yarı finale yükseldi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti? Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti?
Çinli yüzücü Yu Liyan (ortadaki), Tokyo 2020'e yarışırken görülüyor. (Fotoğtaf: Xia Yifang/Xinhua)

Macaristan'ın yıldız yüzücüsü Katinka Hosszu'nun aniden yarıştan çekilmesinin ardından elemelerde sadece 16 kişi yüzdü. Erkekler 100 metre serbest stil yarı finalinde kazanansa ABD'li Caeleb Dressel oldu. Dressel 2017 ve 2019'daki dünya şampiyonalarında 100 metre serbest stilde altın madalya kazanmıştı. Erkekler 800 metre serbest stilde ise 24 yaşındaki Ukraynalı Mykhailo Romanchuk 7 dakika 41,28 saniyelik yeni bir Olimpiyat rekoru kırdı. Romanchuk, Olimpiyat finalinde altın madalya için favori gösteriliyor.

Romanchuk, 2014 Nanjing Gençlik Olimpiyatları'nda erkekler 800 metre serbest stilde ve 2017'deki dünya şampiyonasında erkekler 1.500 metre serbest stilde gümüş madalya kazanmıştı. Romanchuk zaferinin ardından, "Yeni rekordan çok memnunum ve finalde (Perşembe günü) neler olacağını göreceğiz" diye konuştu. Sekiz finalistin yarıştığı erkekler 4x200 metre serbest stil bayrak yarışında ise İngiltere, Avustralya ve İtalya ilk üç sırayı aldı. Çin bu kategoride dokuzuncu sırada kaldı.

Editör: İRFAN KARSLI