Bilim ve teknoloji

Çinli ve Mısırlı şirketler, Mısır'da yeşil taşımacılığı teşvik eden anlaşmalar imzaladı

KAHİRE, 29 Aralık (Xinhua) -- Liao, Çin-Afrika İşbirliği Forumu'nun 8. Bakanlar Konferansı'nda yaptığı açıklamada, Çin ve Afrika'nın, ticaret, yatırım ve yeşil kalkınmayı teşv...

Abone Ol

KAHİRE, 29 Aralık (Xinhua) -- Liao, Çin-Afrika İşbirliği Forumu'nun 8. Bakanlar Konferansı'nda yaptığı açıklamada, Çin ve Afrika'nın, ticaret, yatırım ve yeşil kalkınmayı teşvik etmek için, Mısır'ın enerji ve sanayi yapısının yeşil dönüşümünü destekleme ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlama yönündeki ulusal stratejisiyle örtüşen dokuz projeyi birlikte hayata geçireceklerini duyurduklarını belirtti. "Dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınma için ulusal stratejiler iki tarafla da uyumlu" diyen Liao, Çin'in iki ülkeye ve halklarına daha fazla fayda sağlaması için, Çinli şirketlerin Mısır'daki yeşil kalkınma projelerine aktif katılımını teşvik etmeye ve desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

Gamea ise bu Arap ülkesinin temiz ve yenilenebilir enerji geliştirme konusunda kararlı olması ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri için çaba göstermesi nedeniyle, ikili ticari ve endüstriyel işbirliğinin, Mısır ve Çin arasındaki kapsamlı stratejik ortaklığın önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

Gamea, "Mısır tarafı, özellikle yeşil işbirliği ve yerelleştirilmiş üretim projelerine katılmak üzere, daha fazla Çinli şirketin yatırım yapmak ve şirket kurmak için Mısır'a gelmesinden memnuniyet duyar" dedi. Mursi de, Mısır ve Çin arasındaki kapsamlı stratejik ortaklığın daha da gelişmesini teşvik etmek için, Mısır'ın başta temiz enerji ve yerelleştirilmiş üretim projeleri olmak üzere Çin'le çeşitli alanlardaki işbirliğini daha da genişletme ve derinleştirme yönündeki isteğini ifade etti.