Çin'in Shanghai kentinde Bebinca Tayfunu'na karşı önlemler artırıldı Çin'in Shanghai kentinde Bebinca Tayfunu'na karşı önlemler artırıldı

BEİJİNG, 13 Eylül (Xinhua) -- Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi Zhang Youxia, Çin ordusunun bölgesel istikrar ve dünya barışının sağlanmasına yeni ve daha büyük katkılarda bulunmak üzere diğer ülkelerin ordularıyla çalışmaya hazır olduğunu söyledi. Aynı zamanda ÇKP Merkez Askeri Komisyonu Başkan Yardımcısı olan Zhang, söz konusu açıklamayı 12-14 Eylül tarihleri düzenlenen 11. Beijing Xiangshan Forumu için Perşembe günü verilen karşılama yemeğinde yaptı.

Zhang forumun tüm katılımcılarına diyalog ve etkileşim yoluyla karşılıklı anlayış ve güveni artırma ve dünya barışı ve güvenliği için daha fazla bilgi birikiminde bulunma çağrısı yaptı. Aynı gün Çin Savunma Bakanı Dong Jun, forum için Beijing'de bulunan Şili, Madagaskar, Moritanya, Maldivler, Tacikistan, Belarus, Ermenistan savunma bakanları ve Rusya savunma bakan yardımcısı ile bir araya geldi. Dong yakın iletişimi sürdürmek, karşılıklı öğrenmeyi devam ettirmek, mevcut işbirliği başarılarını sağlamlaştırmak ve askeri işbirliğini yeni seviyelere taşımak üzere diğer ordularla çalışmaya istekli olduklarını söyledi.

Kaynak: rss