BEİJİNG, 3 Mart (Xinhua) -- Çin'de bu hafta Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi ve en üst düzey yasama organı olan Ulusal Halk Kongresi'nin yıllık oturumları başlayacak.

Guo, Çin ve ABD'nin demokraside daha fazla söz hakkı edinebilmek için rekabet edip etmediğine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, ABD'nin sözde "Demokrasi Zirvesi"ni toplamasının amacının diğer ülkeleri bastırmak ve kendi hegemonyasını sürdürürken dünyayı bölmek olduğunu söyledi. "Demokrasinin biçimleri çeşitlidir, birkaç ülke demokrasinin patentine sahip değildir" diye belirten sözcü "Ülkelerin demokratik sistemleri, ulusal koşullara göre kendi halkları tarafından bağımsız olarak seçilmelidir" dedi.

Guo, bazı Batılı ülkeleri, ciddi felaketlere neden olan "renkli devrimler" yoluyla demokratik sistemlerini diğer ülkelere dayatmakla eleştirdi. Guo ayrıca Çin'in "bütün süreçli halk demokrasisini" ve Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı'nın istişare, gözetim, katılım ve işbirliği yoluyla bilimsel ve demokratik karar alma süreçlerini kolaylaştırmada oynadığı rollere övgüde bulundu.

Çin'in tüketici fiyat endeksi Mart'ta yüzde 0,1 arttı Çin'in tüketici fiyat endeksi Mart'ta yüzde 0,1 arttı
Editör: İRFAN KARSLI