Bilim ve teknoloji

Çinli şirketler, teknoloji aktarımı yoluyla Kenya'nın imalat sektörünü güçlendiriyor

Kenya Üreticiler Derneği CEO'su Phyllis Wakiaga, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Çinli şirketlerin teknoloji aktarımı yoluyla Kenya'nın imalat sektörünü güçlendirdiğini söyl...

Abone Ol

Kenya Üreticiler Derneği CEO'su Phyllis Wakiaga, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Çinli şirketlerin teknoloji aktarımı yoluyla Kenya'nın imalat sektörünü güçlendirdiğini söyledi. Nairobi'de konuşan Wakiaga, "Çinli şirketler önemli sektörlere yatırım sağladılar. Bu, yeni istihdam yaratma yollarını desteklemek adına doğrudan yabancı yatırım çekmek isteyen Kenya için iyi bir şey" diye konuştu. Çinli yatırımcıların aralarında inşaat, yapı malzemeleri, bebek ürünleri, elektrikli ürünler ve bilgi iletişim teknolojilerinin de bulunduğu çeşitli sektörler için girişimde bulunduğunu belirten Wakiaga, Çinli şirketlerin Doğu Afrika ülkesinin ithal ürünlere bağımlılığını azaltmasına yardımcı olduğunu ifade etti.

Kenya'nın Mavoko kasabasında Çinli yatırımı olan Sunda Kenta Endüstriyel Bebek Bezi Fabrikası'nda çalışan insanlar, 28 Ağustos 2019. (Fotoğraf: Zhang Yu/Xinhua)

Wakiaga, "Yabancı ülke kaynaklı mallar artık Çinli şirketler tarafından yerel olarak üretiliyor" diye konuştu. Çinli şirketlerin yerel ekonomiye yönelik gelişmiş imalat tekniklerine ilişkin teknoloji aktarımında başı çektiğini kaydeden Wakiaga, "Çinli şirketlerin sektöre girmesinin bir sonucu olarak son birkaç yılda Kenya'nın büyük bir bebek bezi üreticisi haline geldiğini gördük" dedi. Yetkili, Çinli sanayicilerin küçük ve orta ölçekli işletmelerle bağlantı kurmak yoluyla da Kenya'ya fayda sağladığını ekledi.