Sağlık

Çinli sağlık yetkilisi: Çin'in Delta varyantına yönelik salgın karşıtı önlemleri etkili oldu

Beijing'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Çin Ulusal Sağlık Komisyonu yetkilisi He Qinghua, Kovid-19 aşılarının da Delta varyantına karşı iyi derece önleyici ve koruy...

Abone Ol

Beijing'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Çin Ulusal Sağlık Komisyonu yetkilisi He Qinghua, Kovid-19 aşılarının da Delta varyantına karşı iyi derece önleyici ve koruyucu etkiler gösterdiğini belirtti. Ülke genelinde uygulanan aşı sayısı Çarşamba günü itibarıyla 1,72 milyar dozu aştı.

Yetkili, yurtiçi ve yurtdışındaki araştırma sonuçlarının ve klinik deneyimin, varyantın Kovid-19 virüsünün biyolojik özelliklerinde henüz temel değişikliklere yol açmadığını gösterdiğini söyledi. Ayrıca, virüsün nasıl bulaştığı konusunda bilim insanlarının net olduğunu da ekledi.

He Qinghua, mevcut aşıların bulaşma riski ile ciddi semptomların insidans oranını etkili bir şekilde azaltabileceğini ve ölüm oranını düşürebileceğini söyledi. Yetkili, Çin'in, Guangdong eyaletinde yüksek nüfus hareketliliğine sahip, yoğun nüfuslu çok sayıdaki bölgesinde Delta varyantının yayılmasını daha önce başarıyla durdurduğunu hatırlattı. Bu durumun da aşılama, maske takma, sık sık el yıkama, sosyal mesafeyi koruma ve kalabalık yerlerden kaçınma gibi önlemlerin etkili olduğunu kanıtladığını söyledi.