Bilim ve teknoloji

Çinli otomotiv devi FAW Grup, yılın ilk yarısında güçlü araç ihracatı bildirdi

Bu, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 130 oranında artışa işaret ediyor. FAW Grup'tan Perşembe günü yapılan açıklamaya göre, şirketin ihracat hacmi bu dönemde yıllı...

Abone Ol

Bu, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 130 oranında artışa işaret ediyor. FAW Grup'tan Perşembe günü yapılan açıklamaya göre, şirketin ihracat hacmi bu dönemde yıllık yüzde 175 artış kaydederek 240 milyon ABD dolarına ulaştı.

İhraç edilen ürünler arasındaki Hongqi (Kızıl Bayrak) marka araçlar, özellikle denizaşırı pazarlar tarafından tercih ediliyor. FAW'ın Hongqi markası altında ürettiği üst düzey otomobiller, şimdiye dek Rusya, Suudi Arabistan ve Güney Afrika gibi ülkelere ihraç edildi.

Çin FAW Grup İthalat ve İhracat Limited Şirketi Müdür Yardımcısı Yu Bin, FAW'ın bu sene 500 milyon ABD doları değerinde toplam 23.500 adet araç ihraç etmeyi beklediğini söyledi ve bunun yıllık yüzde 120 artışa işaret edeceğini ekledi. 1953'te kurulan ve devlete ait bir şirket olan FAW Grup'un merkezi Çin'in kuzeydoğusundaki Jilin eyaletinde bulunuyor. Şirket, Çin oto endüstrisinin beşiği olarak biliniyor.