Aynı zamanda, Çin'in en üst düzey siyasi danışma organı olan Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı'nın (CPPCC) 13. Ulusal Komitesi'nin üyesi olan Zhou, CPPCC'nın 13. Ulusal Komitesi'nin dördüncü oturumunun açılmasından önce yaptığı açıklamada siber güvenliğin yalnızca ulusal güvenlik, sosyal güvenlik, şehir güvenliği ve altyapı güvenliği ile ilgili olmadığını, aynı zamanda günlük yaşamı da ilgilendirdiğini söyledi.

Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti

Zhou şirketinin, geçtiğimiz yıl boyunca dünyaca ünlü bir otomobil şirketine, milyonlarca arabanın kontrolünün uzaktan ele geçirilmesine neden olabilecek 17 siber güvenlik açığını tespit etmede yardımcı olduğunu söyledi.

Zhou, "Bilgisayar korsanları bir otomobilin pencerelerini ve kapılarını uzaktan açıp kapatabilir, hatta motoru çalıştırıp durdurabilir" diye ekledi. Zhou'ya göre şirket, son yıllarda 44 üst düzey yabancı siber tehdit organizasyonu ve 2 bin 700'den fazla siber saldırı tespit etti.

Qihoo 360'ın kurucusuna göre, bu zorluğun üstesinden gelmek için, birçok şehir kendi ağ güvenliğini geliştiriyor ve şehirlerin dijitalleşmesini garanti altına almak için su, elektrik ve gaz tedariki gibi temel kamu hizmetlerinin yanına siber güvenlik hizmetlerini de eklemeye çalışıyor.

Editör: İRFAN KARSLI