Bilim ve teknoloji

Çinli Great Wall Motors, Brezilya'da fabrika satın aldı

Great Wall Motors, fabrikayı yılda 100.000 araç üretecek şekilde dönüştüreceğini ve yaklaşık 2.000 kişiye iş imkanı sunacağını açıkladı. Hebei merkezli otomotiv üreticisi, son...

Abone Ol

Great Wall Motors, fabrikayı yılda 100.000 araç üretecek şekilde dönüştüreceğini ve yaklaşık 2.000 kişiye iş imkanı sunacağını açıkladı. Hebei merkezli otomotiv üreticisi, son yıllarda yurtdışında yapılanmasını hızlandırdı. Great Wall Motors, Brezilya dışında Rusya'da Tula fabrikasını 2019'da tamamlamış ve faaliyete geçirmişti. Şirket ayrıca General Motors'un (GM) Hindistan ve Tayland'daki fabrikalarını da satın almıştı.

Great Wall Motors'un Dönem Başkanı Meng Xiangjun, Brezilya'daki fabrikanın satın alınması ile şirketin Güney Amerika piyasasındaki yapılanmasını hızlandıracağını ve şirketi daha da küresel bir teknoloji mobilite şirketi haline getireceğini söyledi. Genel merkezi Çin'in kuzeyindeki Hebei eyaletinin Baoding kentinde bulunan Great Wall Motors, aralarında Haval, Great Wall, WEY ve ORA'nın da bulunduğu çok sayıda SUV ve otomobil markasına sahip.