Sağlık

Çinli diplomat: Çin, Kovid-19 aşıları için fikri mülkiyetten feragat edilmesini destekliyor

BM İnsan Hakları Konseyi'nin devam eden 48. oturumunda bir grup ülke adına konuşan Chen, tüm üye ülkeleri ve ilgili diğer tarafları, aşı üretimi ve ihracat, hibe, ortak araştı...

Abone Ol

BM İnsan Hakları Konseyi'nin devam eden 48. oturumunda bir grup ülke adına konuşan Chen, tüm üye ülkeleri ve ilgili diğer tarafları, aşı üretimi ve ihracat, hibe, ortak araştırma ve geliştirme, franchise üretim ve bilgi transferi yoluyla gelişmekte olan ülkelerin üretim kapasitelerini yükseltmeye çağırdı. Chen, "Kovid-19 pandemisi ve farklı varyantların ortaya çıkması, başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere tüm ülkelerde ekonomik ve sosyal kalkınma üzerinde ciddi olumsuz etkiler yarattı ve özellikle daha savunmasız durumda olan insanların sağlığını tehdit etti" dedi.

Aşının pandemiyle mücadelede kuvvetli bir araç olduğunu söyleyen Chen, adaletsiz dağıtım ve dengesiz aşılama sürecinin öne çıkan güçlükler olmaya devam ettiğini ve aşılamadaki boşluğun acilen ele alınması gerektiğini vurguladı. Chen Xu, "Birleşmiş Milletler'in Kovid-19 aşılarının dünya çapında adil ve eşit dağılımı ve bunlara erişim çağrısını destekliyor, tüm ülkeleri ekonomik, siyasi veya diğer çıkarlar gibi başka hususlar yerine yaşam ve sağlık haklarını ilk sıraya koymaya çağırıyoruz" dedi.