Yarışta 16,233 puanla zirvede yer alan Zou'yu, 15,700 puanla Alman sporcu Lukas Dauser takip etti. Elemelerde birinci olan 23 yaşındaki Zou, finalde benzersiz bir 9,333 uygulama puanı alarak Tokyo'da Çin'e ikinci cimnastik altınını kazandırdı. Zou'nun uygulama puanı Dauser'i 0.200 puan geçti. Omuz sakatlığı geçiren Çinli cimnastikçi, Montreal 2017 ve Doha 2018'den aldığı iki altın madalyanın ardından Almanya'nın Stuttgart şehrinde düzenlenen 2019 Dünya Şampiyonası'nda 16. sırada yer almıştı.

Finalin ardından gazetecilere konuşan Zhou, "Herkesin performansı çok iyiydi, bilhassa Almanya ve Türkiye'nin" dedi. Zou, "Çok iyi bir antrenörüm var, ve paralel bar da Çin'in en güçlü olduğu cimnastik aletlerinden biri. Ben çocukken paralel barlarda çalışmaya başladım, cimnastiğe ilk başladığım yerdi" dedi. Dauser de Zou'yu 0,533 puan farkla takip ederek ikinci oldu. "Gerçekten hala inanamıyorum. Bunun benim için ne anlama geldiğini sözcüklere dökebilmem imkansız" diyen Dauser, "Tüm konsantrasyonum serimin üzerindeydi. Başarabildiğim ve eve gümüş madalyayla dönebildiğim için çok gururluyum" diye konuştu.

Çin'in Köy Süper Ligi uluslararası yıldız futbolcuları ağırlıyor Çin'in Köy Süper Ligi uluslararası yıldız futbolcuları ağırlıyor

Türkiyeli sporcu Ferhat Arıcan ise 15,633 puanla bronz madalya aldı. Arıcan, "Müsabakada mindere çıkan ilk cimnastikçi bendim. Diğer cimnastikçileri düşünmedim. Sadece kendime ve serime odaklandım. Bu benim ritüelim" dedi. Halkalarda gümüş madalya alan Çinli cimnastikçi You Hao ise 15,466 puanla yarışı dördüncü bitirdi.

Editör: İRFAN KARSLI