Çin ve ABD, savunma politikası koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi Çin ve ABD, savunma politikası koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi

BARSELONA, 13 Eylül (Xinhua) -- Çinli otomobil üreticisi Chery ve İspanya'nın Ebro-EV Motors otomobil şirketi, ilk ortak araçlarının üretimine Barselona'nın Zona France sanayi bölgesindeki eski Nissan fabrikasında Kasım 2024'te başlayacak. Ortaklık, Nisan ayında duyurulmuştu. Chery bu ortaklıkla Avrupa otomobil imalat sahnesine ilk girişini gerçekleştirmiş oldu.

Ebro, spor kullanımlı araç (SUV) modeli S700'ün montajına 18 Kasım'da, diğer SUV modeli S800'ün montajınaysa 28 Kasım'da başlamayı planlıyor. Ebro, S700 ve S800 modellerini Mayıs ayında Madrid'de tanıttı. Ebro, bu otomobilleri "Chery ile paylaşılan bir platform ve teknolojiyle imal edilecek plug-in hibrit ve içten yanmalı motorlara sahip iki orta ölçekli SUV" olarak niteliyor. İki şirket yenilenen fabrikada ilk olarak Chery'nin Omoda 5 modelini üretmeyi planlamış, ancak Avrupa Birliği'nin Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergilerindeki değişiklikler yüzünden üretim 2025'e kadar ertelenmişti.

Kaynak: rss