Araştırmacılar, dinozor holotipini, Çin'in kuzeyinde yer alan İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde buldu. Holotip, toplam uzunluğu 12 santimetre olan neredeyse bütün halde bir kafatası ile parçalar halindeki vücut kemiklerinden oluşuyor. Dinozorun vücut uzunluğu 1 metreye ulaşıyor.

Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor

Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Omurgalı Paleontolojisi ve Paleoantropolojisi Enstitüsü'nden Pei Rui, dinozorun yaklaşık 83 milyon ila 70 milyon yıl önce üst Kretase döneminde yaşadığını ve hem kişisel gelişimi hem de nüfusun oluşumu açısından kilit bir zaman olan yetişkin öncesi dönemde bulunduğunu söyledi.

Pei, keşfin Kuzeydoğu Asya'daki Geç Kretase döneminde karada yaşayan canlıların biyoçeşitliliği ve paleo-çevresel değişiklikler konusundaki çalışmalar açısından önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Keşfin çevrimiçi versiyonu, Ekim ayında Cretaceous Research dergisinde yayımlandı.

Editör: İRFAN KARSLI