CATL Başkanı Robin Zeng, çevrimiçi bir lansman etkinliğinde, bataryanın enerji yoğunluğunun 160Wh/kg'a kadar çıkabildiğini ve bataryanın oda sıcaklığında 15 dakikada yüzde 80'e kadar şarj olabildiğini söyledi. Zeng'a göre batarya, yüksek enerji yoğunluğu, hızlı şarj, mükemmel termal kararlılık, olağanüstü düşük sıcaklık performansı ve yüksek entegrasyon verimliliği avantajlarına sahip.

CATL'nin Araştırma Enstitüsü Başkan Yardımcısı Huang Qisen ise, bataryanın özellikle aşırı düşük sıcaklıklara sahip bölgelerde enerji depolama ve çeşitli ulaşım elektrifikasyon senaryolarında iyi performans gösterdiğini söyledi. Huang'a göre CATL, 2023 yılına kadar eksiksiz bir endüstriyel sodyum iyon batarya zinciri oluşturmayı hedefliyor.

Merkezi, Çin'in doğusunda bulunan Fujian eyaletindeki Ningde'da bulunan CATL, Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası'na sunulan yıllık raporuna göre, 2020 yılında yıllık yüzde 9,9 artışla yaklaşık 50,32 milyar yuan (yaklaşık 7,79 milyar ABD doları) gelir elde etti.

Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti

Editör: İRFAN KARSLI