Bilim ve teknoloji

Çinli batarya devi, batarya malzemeleri için BASF ile ortak olacak

CATL'nin Avrupa'daki bölgesel yapılanmasını desteklemek için sürdürülebilir bir batarya değer zinciri geliştirmeyi amaçlayan işbirliği, her iki şirketin de dünya genelindeki k...

Abone Ol

CATL'nin Avrupa'daki bölgesel yapılanmasını desteklemek için sürdürülebilir bir batarya değer zinciri geliştirmeyi amaçlayan işbirliği, her iki şirketin de dünya genelindeki karbon nötrlüğüne olan bağlılığını destekleyecek. Çinli batarya devi, otomotiv endüstrisinin en büyük kimyasal tedarikçisi konumundaki BASF ile kurduğu ortaklıkla, bölgede bulunan batarya geri dönüşüm ağı ve güvenli bir hammadde tedarik zincirini geliştirerek Avrupa'daki servis kabiliyetini geliştirmeyi hedefliyor.

Çinli şirket, 2019 yılında Almanya'nın Thüringen eyaletinde bir üretim tesisinin temelini atmıştı. Projenin, Avrupa'da yükselen yeni enerjili araç pazarına otomotiv bataryası sağlamak için bu yılın sonunda faaliyete geçmesi bekleniyor. CATL Başkanı Zhou Jia, "BASF ile ortaklık, Avrupa'daki bölgesel yapılanma yolculuğumuz için önemli bir adım" dedi. Zhou Jia, "CATL'nin inovatif batarya teknolojisi ve BASF'nin malzeme konusundaki derin uzmanlığıyla, dünya çapındaki müşterilerimizi destekleme ve karbon nötrlüğüne yönelik küresel ilerlemeyi hızlandırma çabalarımızı daha da artıracağız" diye ekledi.

BASF Yönetim Kurulu Üyesi Markus Kamieth, BASF'nin katot aktif malzemelerinde önde gelen bir tedarikçi olarak bu güçlü konumunu CATL'nin lityum-iyon bataryalarındaki uzmanlığıyla birleştirmenin, inovasyonu ve dünya çapında sürdürülebilir bir batarya değer zincirinin oluşumunu hızlandıracağını söyledi. Merkezi Çin'in doğusunda yer alan Fujian eyaletine bağlı Ningde'de bulunan CATL, yeni enerjili araç pazarının gelişim sürecinde, 2021'in ilk yarısında yüzde 131,45 net kar artışı kaydetti.