Bilim ve teknoloji

Çinli bakan: Çin yapay zeka patentlerinde dünya lideri

Shanghai'daki Dünya Yapay Zeka Konferansı'nın açılış töreninde konuşan Xiao, Çin'in yapay zeka endüstrisi gelişiminin önemli ilerleme kaydettiğini ve Çin'in bazı alanlarda tek...

Abone Ol

Shanghai'daki Dünya Yapay Zeka Konferansı'nın açılış töreninde konuşan Xiao, Çin'in yapay zeka endüstrisi gelişiminin önemli ilerleme kaydettiğini ve Çin'in bazı alanlarda teknolojik yenilik becerileriyle dünyanın en iyileri arasında yer aldığını söyledi.

Xiao, ana endüstrinin sürekli büyüdüğünü ve yapay zeka ile reel ekonominin entegrasyonunun daha da derinleştiğini söyledi. Çin'in yapay zeka gelişimi hakkında bu yılın başlarında yayınlanan bir rapora göre, son 10 yılda Çin'de yaklaşık 390.000, yani dünya toplamının yüzde 74,7'si oranında yapay zeka patent başvurusu yapıldı. Rapor, aralarında Çin Yapay Zeka Derneği'nin de aralarında bulunduğu üç kurum tarafından ortaklaşa yayınlandı.

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Shanghai belediye yönetimi ve diğer devlet kurumları tarafından ortaklaşa düzenlenen konferans, yurtiçinden ve yurtdışından 6.000'den fazla uzman, akademisyen, girişimci ve yatırımcıyı çevrimiçi veya çevrimdışı olarak biraraya getirecek. 10'dan fazla yapay zeka çipinin yanı sıra 300'den fazla büyük yapay zeka şirketinin getirdiği yenilikçi ürünler, Perşembe'den Cumartesi'ye kadar konferansta gösterilecek.