Bilim ve teknoloji

Çinli araştırmacılar uzay aracı yüzeyleri için koruyucu malzeme geliştirdi

BEİJİNG, 1 Aralık (Xinhua) Poliimid kompozit filmler, mekanik özellikler, termal stabilite ve kimyasal direnç konusundaki olağanüstü performanslarından dolayı halen uzay araç...

Abone Ol

BEİJİNG, 1 Aralık (Xinhua) Poliimid kompozit filmler, mekanik özellikler, termal stabilite ve kimyasal direnç konusundaki olağanüstü performanslarından dolayı halen uzay araçlarını alçak Dünya yörüngesinin olumsuz şartlarından korumak için yaygın olarak kullanılıyor. Bununla birlikte bu malzeme, uzay ortamındaki oksijen atomlarına karşı son derece dayanıksız ve bu da malzemenin fiziksel ve mekanik özelliklerinde keskin düşüşe neden oluyor.

Kısa süre önce Advanced Materials dergisinde yayınlanan bir araştırma makalesine göre, Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar, mika nano tabakalarını poliimid ile sedeften ilham alan ama ondan çok daha yoğun, eşi benzeri bulunmayan çift katmanlı bir yapıya entegre ederek, çok daha güçlü mekanik özelliklere ve oksijen atomu direncine sahip yeni bir poliimid bazlı nanokompozit film üretti. Makalede, nanokompozit filmin oksijen atomuna, morötesi ışınlara ve uzay çöplerine dirençli olduğu kaydedildi. Bu malzemenin performansının, saf poliimidden, tek katmanlı poliimid-mikadan ve daha önce bildirilen poliimid bazlı kompozit filmlerden daha üstün olduğu da vurgulandı.