14 vahşi Asya filinden oluşan sürü, yaklaşık bir buçuk yıllık yolculuklarının ardından geleneksel yaşam alanlarına yaklaşıyor. Göç eden filleri izlemekten sorumlu genel merkezin başkanı Wan Yong, Pazartesi gecesi düzenlediği basın toplantısında, Pazar günü saat 20.00 civarında, 14 vahşi Asya filinden oluşan sürünün yapay yönlendirmeyle Yuanjiang Nehri'ni geçtiğini ve güneye doğru ilerlemeyi sürdürdüğünü söyledi.

Wan, bölgeye 25.000'den fazla polis memuru ve personelin sevk edildiğini ve göç eden filleri izlemek ve yönlendirmek için çok sayıda araç ve insansız hava aracının da kullanıldığını ifade etti. Fillere göçleri boyunca yaklaşık 180 ton yiyecek temin edildi. Wan, fillerin durumunun stabil olduğunu da sözlerine ekledi.

Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar

Sürünün, Yunnan'ın güneyindeki Xishuangbanna Dai Özerk İli'ndeki doğa koruma alanında bulunan yaşam alanından ayrılmasının üzerinden yaklaşık 17 ay geçti. Yağmur ormanlarının önde gelen hayvan türlerinden biri olan vahşi Asya filleri, Çin'de en üst düzey devlet koruması altında bulunuyor. Güçlendirilmiş çevre ve vahşi yaşamı koruma çabaları sayesinde, çoğu Yunnan'da dağınık şekilde yaşayan fillerin ülkedeki popülasyonu yaklaşık 300'e ulaştı.

Editör: İRFAN KARSLI